27/11 - Inspiratieavond - innovatie in de KMO

Locatie: Technologiehuis, Cipalstraat 3, 2440 Geel

Flanders Make, Innotek en het Innovatiecentrum Antwerpen organiseren op maandag 27 november in samenwerking met OMC en Agoria een inspirerende avondsessie over innovatie en digitalisering in de KMO. Dat innovatie essentieel is voor de maakindustrie, is geen nieuws. Maar dat KMO’s zoals de uwe hier een wezenlijke bijdrage toe leveren, wordt vaak over het hoofd gezien. 

Wij laten vier bedrijven aan het woord die getuigen hoe zij - elk op hun eigen manier - blijvend meerwaarde realiseren door te innoveren en te digitaliseren.

Volgende sprekers komen hierbij aan bod:

 • Sven Geukens, bedrijfsleider bij Belgian Industrial Machines, die werkt aan een flexibele Box-Motion machine voor flowpackverpakkingen, waarbij het omstellen snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Uiteraard worden de vereisten voor industrie 4.0 meegenomen in deze ontwikkeling zodat men de relevante bedrijfsdata kan koppelen aan de flowpacker.
   
 • AMS Robotics Belgium bouwde wereldwijd faam op in de automobielsector als specialist in automatisering en robotisering. Zij delen hun ervaring over een samenwerking met Plastigi waarvoor ze een nieuwe productiehal in Herentals op poten gezet hebben met revolutionaire technologie in het rotatiegieten.
   
 • Gert Nelissen, Product Development Manager bij Borit, die gebruikmaakt van bij Flanders Make ontwikkelde simulatiepakketten om manuele iteraties te vermijden tijdens het ontwerp en de assemblage van componenten voor brandstofcellen, warmtewisselaars, elektrolysetoepassingen en temperatuurcontrolesystemen om zo tot een beter, nauwkeuriger product te komen.
   
 • Leo Oelbrandt, VP Systems R&D bij Luxexcel Holding, de enige firma in de wereld die ofthalmische lenzen kan 3D printen zonder nabewerking. De focus ligt nu op brillenglazen die  helemaal digitaal en individueel op klantenvoorschrift worden geprint bij het brillenslijpbedrijf in de buurt van de klant. Luxexcel levert een totaaloplossing aan brillenslijpers waarbij Luxexcel eigenaar van de printer blijft en via een servitisatie business model wordt vergoed: een echte Industrie 4.0 KMO met wereldwijde ambities!


Je merkt het, allemaal getuigenissen uit onze regio en dat is geen toeval. Voor dit evenement zetten wij heel bewust bedrijven of cases uit de Kempen in de kijker!

Laat je inspireren dóór en kom netwerken mét andere zaakvoerders. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht!

Praktisch:

Afspraak op maandag 27 november 2017 vanaf 16u30 bij Innotek in het Technologiehuis van de Kempen, Cipalstraat 3, 2440 Geel

Klik hier voor het volledige programma.

Schrijf je in via deze link.

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube