25/01 - (VOLZET) Zitdag | Merken, modellen en- octrooien.

Locatie: VAC Gent - K. Maria Hendrikaplein 70 PB31 - 9000 Gent

Inschrijven voor deze zitdag is niet meer mogelijk! De zitdag is reeds volzet!

Op 25 januari 2018 organiseren het VLAIO en het Innovatiecentrum Oost en West - Vlaanderen een zitdag rond Intellectuele Eigendom. We kunnen hierbij rekenen op de medewerking van Nico Deconinck (DIE) en Bruno Vanderschoot (BBIE).

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van uw vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,….

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BBIE de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Bruno Vanderschoot geeft reeds jarenlang advies over de bescherming van intellectuele eigendom. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent i-depot, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,….

Een persoonlijk gesprek neemt zowel bij Bruno Vanderschoot (merken, modellen) als bij Nico Deconinck (octrooien) 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Geef dan aan bij opmerkingen op onderstaand inschrijvingsformulier of je een of beide experten wenst te spreken en je beschikbaarheid (voor-, namiddag of volledige dag). We nemen naderhand contact op om het juiste tijdstip vast te leggen. Er worden in totaal maximum 18 gesprekken ingepland op deze zitdag.

Locatie: VAC – K. Maria Hendrikaplein 70 PB31 - 9000 Gent

Bereikbaarheid

Auto: Parkeren kan vlakbij in de parking van het station Gent Sint Pieters. Deze kan u bereiken vanaf de E40 (afrit Flanders Expo) en de R4 (afrit Gent Sint Pieters). Geef in de GPS “Valentin Vaerwyckweg 1” in of de GPS-coördinaten “51.036135; 3.704544”.

Parkeren kan op verdiep -1 of -2. Neem vervolgens de lift naar buiten en wandel richting station. De ingang van het gebouw kan u bereiken via de loophelling. Daarna, door de draaideur naar links, daar bevindt zich het onthaal.

Via station Gent Sint-Pieters:
Neem de loophelling. Daarna, door de draaideur naar links.

Inschrijven voor deze zitdag is niet meer mogelijk! De zitdag is reeds volzet!

Onze diensten
 • Subsidiebegeleiding bij innovatie
  Heb je een innovatief idee?
  Wil je weten of dit idee in aanmerking komt voor financiële steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen?
  Of zoek je ondersteuning en begeleiding bij het uitwerken van je subsidiedossier?
 • Intellectuele Eigendom
  Hoe verhinder je dat je producten nagemaakt worden?
  Schaad je zelf niemand zijn rechten?
  Waar vind je informatie over bestaande technologie om zelf nieuwe ideeën op te baseren?
 • Kennis & Partners
  Zoek je specifieke kennis voor een technologisch probleem?
  Bundel je wel de juiste krachten voor het welslagen van je innovatieplannen?
  Sta je open voor samenwerking?
 • Individuele coaching
  Zoek je advies op maat van jouw bedrijf?
  Heb je vragen rond intellectueel eigendom?
  Wil je weten hoe jouw idee te valoriseren?
Volg ons
Twitter LinkedIn rss YouTube